Venkelsalade met sinaasappel en rozijnen
bewaar
bewaar

Venkelsalade met sinaasappel en rozijnen

Lekker licht en fris bijgerecht met flinterdunne rauwe venkel.

10 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Pel 2/3 van de sinaasappelen en pers de andere uit. Snijd de gepelde sinaasappelen met een scherp mes in dunne plakken. Verwijder het groen van de venkelknol en houd apart. Snijd de onderste cm van de venkel af en snijd de knol in flinterdunne plakjes.

Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie. Voeg de rozijnen toe. Meng de venkel- en sinaasappelplakken en schep op een platte schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met het venkelgroen.

bereidingstipJe kunt deze salade ½ dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast of op kamertemperatuur.

Venkel snijden en bereiden

Instructievideo - 01:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Venkelsalade met sinaasappel en rozijnen

Lekker licht en fris bijgerecht met flinterdunne rauwe venkel.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig