Varkensfiletrollade met salie en lardo

Door de rollade te bedekken met spek blijft hij lekker sappig en krijgt hij extra smaak.

325 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 45 min. oventijd / 10 min. wachten

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het netje van de rollade. Leg de helft van de salie op het vlees. Bedek de rollade voor 2/3 met de lardo door het spek overlappend en dakpansgewijs op de salie te leggen. Laat de onderkant vrij. Wikkel de bijgeleverde elastiekjes om de rollade. Leg de rest van de salie in het midden van de ovenschaal. Leg de rollade erop met de spekkant naar boven.

  2. Bak de rollade ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 °C. Steek de vleesthermometer in het vlees, zet de schaal terug in de oven en bak nog ca. 25 min., tot het vlees een kerntemperatuur van 62 °C bereikt heeft. Leg de rollade op een schaal en laat afgedekt 10 min. rusten voordat je hem aansnijdt.

  • combinatietipServeer met aardappelwaaiers. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Varkensfiletrollade met salie en lardo

Door de rollade te bedekken met spek blijft hij lekker sappig en krijgt hij extra smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig