Kabeljauw met kruidenolie

Dille, munt en peterselie zorgen samen voor een smaakexplosie en passen perfect bij venkel en kabeljauw.

750 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel in flinterdunne plakken en bewaar het groen. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Schep de venkel om met het citroenrasp en 1 el olie en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Leg de boter in blokjes erop.

  2. Leg de kabeljauw op de venkel. Meng het citroensap met 1 el olie en besprenkel de vis ermee. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

  3. Houd wat dille achter voor garnering en doe de rest met de munt, peterselie, knoflook en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de vis met de kruidenolie en garneer met dille en venkelgroen. Serveer de rest van de kruidenolie erbij.

  • Venkel snijden en bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Kabeljauw met kruidenolie

Dille, munt en peterselie zorgen samen voor een smaakexplosie en passen perfect bij venkel en kabeljauw.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig