Vanille-ijs met gedroogde aardbeien

Door de aardbeien te drogen worden ze nog intenser van smaak.

300 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 3 uur oventijd

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer kleine aardbeien en snijd grote in kwarten. Leg de aardbeien op de bakplaat met het snijvlak naar boven. Droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege.

  2. Hak de noten fijn. Schep per kommetje een bol ijs. Verdeel de aardbeien, noten en honing erover en serveer.

  • variatietipLaat je niet afschrikken door de wachttijd: de oven doet het werk! Het drogen maakt de smaak van de aardbeien nog intenser. Ze zijn ook lekker bij een muesli-, yoghurt- of havermoutontbijt. Of eet ze als gezonde snack. Droog dan meteen 500 g of 1 kg aardbeien. Koel en droog kun je ze wekenlang bewaren.

Vanille-ijs met gedroogde aardbeien

Door de aardbeien te drogen worden ze nog intenser van smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig