Verwarm de oven voor op 100 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer kleine aardbeien en snijd grote in kwarten. Leg de aardbeien op de bakplaat met het snijvlak naar boven. Droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege.
Hak de noten fijn. Schep per kommetje een bol ijs. Verdeel de aardbeien, noten en honing erover en serveer.
Vanille-ijs met gedroogde aardbeien
Door de aardbeien te drogen worden ze nog intenser van smaak.
- variatietipLaat je niet afschrikken door de wachttijd: de oven doet het werk! Het drogen maakt de smaak van de aardbeien nog intenser. Ze zijn ook lekker bij een muesli-, yoghurt- of havermoutontbijt. Of eet ze als gezonde snack. Droog dan meteen 500 g of 1 kg aardbeien. Koel en droog kun je ze wekenlang bewaren.
Gerelateerde recepten
Vanille-ijs met gedroogde aardbeien
Door de aardbeien te drogen worden ze nog intenser van smaak.

nagerecht
4 personen
300 kcal
10 min. bereiden
3 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer kleine aardbeien en snijd grote in kwarten. Leg de aardbeien op de bakplaat met het snijvlak naar boven. Droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege.
Hak de noten fijn. Schep per kommetje een bol ijs. Verdeel de aardbeien, noten en honing erover en serveer.
variatietip:Laat je niet afschrikken door de wachttijd: de oven doet het werk! Het drogen maakt de smaak van de aardbeien nog intenser. Ze zijn ook lekker bij een muesli-, yoghurt- of havermoutontbijt. Of eet ze als gezonde snack. Droog dan meteen 500 g of 1 kg aardbeien. Koel en droog kun je ze wekenlang bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g verse aardbeien
4 el gezouten notenmix met pistaches
500 ml vanilleroomijs
4 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier