Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Halveer de asperges, leg ze in een stoommand of -pan en stoom in 10 min. gaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren tot kruim met een vork.
Doe de peterselie, kappertjes, 1 el vocht van de kappertjes en de mosterd in een kom en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een grove dressing. Schenk voorzichtig de olie erbij en meng tot een geheel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Roer de helft van het ei erdoor. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met de rest van het ei.
Gestoomde witte asperges met kruidendressing
Door asperges te stomen behouden ze de meeste smaak. Wij bedachten er een friszure kruidendressing bij.
- bereidingstipGeen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.
Groenten stomen
Instructievideo - 00:33 min.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Asperges schillen
Instructievideo - 00:45 min.
Gerelateerde recepten
Gestoomde witte asperges met kruidendressing
Door asperges te stomen behouden ze de meeste smaak. Wij bedachten er een friszure kruidendressing bij.

bijgerecht
4 personen
205 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Halveer de asperges, leg ze in een stoommand of -pan en stoom in 10 min. gaar.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren tot kruim met een vork.
Doe de peterselie, kappertjes, 1 el vocht van de kappertjes en de mosterd in een kom en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een grove dressing. Schenk voorzichtig de olie erbij en meng tot een geheel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Roer de helft van het ei erdoor. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met de rest van het ei.
bereidingstip:Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg verse witte asperges
2 middelgrote eieren
20 g verse platte peterselie
50 g kappertjes
1 tl mosterd
4 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
dunschiller
stoommandje
staafmixer of keukenmachine