Avocadoquinoasalade met zalm
Powersalade met goede vetten, mineralen én eiwitten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar.
Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sugarsnaps, komkommer en ijsbergsla in een ruime schaal.
Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade. Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.
Avocadoquinoasalade met zalm
Powersalade met goede vetten, mineralen én eiwitten
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 10 min. in de oven net gaar.
Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sugarsnaps 1 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sugarsnaps, komkommer en ijsbergsla in een ruime schaal.
Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg op de salade. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade. Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de salade of serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g quinoa
300 g verse zalmfilets
200 g verse sugarsnaps
1 komkommer
½ stuk krop ijsbergsla
1 avocado
15 g verse dille
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)