Zomerbolognese

Spaghettigerecht dat binnen een halfuur klaar is én de kinderen blij maakt: een win-win!

410 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de bospeen en bleekselderij en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snipper de ui en halveer de tomaten.

  2. Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op (middel)hoog vuur in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

  4. Bak de bospeen, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet tot de groenten iets gekleurd zijn.

  5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  6. Voeg de tomatensaus en geconcentreerde bouillon toe aan het bospeen-bleekselderijmengsel, breng aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.

  7. Giet de pasta af en meng met de spekreepjes en de rest van de tomaten door de saus.

  • combinatietipLekker met salsa verde. Kijk elders op deze website voor het gerecht.
  • combinatietipLekker met Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer lactosevrij)
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Zomerbolognese

Spaghettigerecht dat binnen een halfuur klaar is én de kinderen blij maakt: een win-win!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig