Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 4 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.
Snijd de ham in reepjes en de paprika's in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 3 min. mee.
Doe ondertussen allen bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de tomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel en verwarm nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zomerse chili con carne
Supersnelle 15-minuten-chili met cannellinibonen en ham.
- combinatietip Lekker met jalapeños (pepers) en verse koriander.
- bewaartipJe kunt de chili 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat eerst even afkoelen voordat je het in de vriezer zet.
Chili con carne
Instructievideo - 02:06 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Zomerse chili con carne
Supersnelle 15-minuten-chili met cannellinibonen en ham.

hoofdgerecht
4 personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 4 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is.
Snijd de ham in reepjes en de paprika's in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 3 min. mee.
Doe ondertussen allen bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de tomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel en verwarm nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip: Lekker met jalapeños (pepers) en verse koriander.
bewaartip:Je kunt de chili 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat eerst even afkoelen voordat je het in de vriezer zet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rode uien
2 tenen knoflook
75 g zongedroogde tomaten in olie
2½ tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
100 g Coburger ham
2 groene paprika's
800 g limabonen in blik
600 g cannellinibonen in blik
200 g Tasty Tom trostomaten