Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en prei 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, zuivelspread en ham toe en verwarm de saus nog 4 min. op laag vuur.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Roer het rasp en 2 el sap door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep door de saus. Bestrooi met de kappertjes en serveer direct.
Linguine met prei & ham
Fris, simpel, snel: de perfecte pastasaus voor een doordeweekse drukke dag.
- serveertipLekker met geraspte gruyère (kaas).
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Linguine met prei & ham
Fris, simpel, snel: de perfecte pastasaus voor een doordeweekse drukke dag.

hoofdgerecht
4 personen
485 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en prei 5 min. op laag vuur. Voeg de mosterd, zuivelspread en ham toe en verwarm de saus nog 4 min. op laag vuur.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Roer het rasp en 2 el sap door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep door de saus. Bestrooi met de kappertjes en serveer direct.
serveertip:Lekker met geraspte gruyère (kaas).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g linguine
1 ui
1 teen knoflook
3 el traditionele olijfolie
600 g gesneden prei
1 el grove mosterd
200 g zuivelspread bieslook light
200 g beenhamreepjes
1 citroen
50 g kappertjes