Witlof-appelstamppot met Leidse kaas

Frisse appelstukjes en pittige oude kaas met komijn: topcombi!

825 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappels, snijd in stukken en was ze. Kook de aardappels in ca. 20 min. in water met wat zout gaar. Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in ringetjes. Was de appels en halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder ca. 3 min. Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appelplakjes ca. 5 min. mee.

  2. Snijd de kaas in blokjes. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot puree. Schep het groentemengsel en de kaasblokjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden appelplakjes.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Witlof-appelstamppot met Leidse kaas

Frisse appelstukjes en pittige oude kaas met komijn: topcombi!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig