Kruidige schelvis uit de oven

De oven zorgt voor het lekkere krokante korstje.

290 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.

  2. Snijd ondertussen de schelvis in stukken (1 per persoon) en leg in de ovenschaal. Verdeel de kruiden over de vis en druk aan. Bak onder in de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

  3. Breng ondertussen de azijn met de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Schenk de hete dressing over de uien.

  4. Halveer de romaatjes en voeg toe aan de uien en dressing. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Serveer de schelvis met de aardappelschijfjes en tomatensalade.

  • variatietipServeer bij dit gerecht eens een saus van crème fraîche met bieslook.

Kruidige schelvis uit de oven

De oven zorgt voor het lekkere krokante korstje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig