Fazant in cider met salie, bacon en appel

Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus.

325 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis. Bestrooi de fazantfilets met peper en leg op elke filet 2 blaadjes salie. Dek af met een plakje bacon en druk aan.

  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees met de bacon naar onderen 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

  3. Bak in het achtergebleven bakvet de sjalot 1 min. Voeg de appel en mix voor glühwein toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de appelcider toe en laat 2 min. op middelhoog vuur koken.

  4. Serveer de fazant met de appel-ciderjus.

  • variatietip Je kunt de mix voor glühwein vervangen door 1 tl gemalen kaneel, 1 tl gemalen kardemom en 1/2 tl nootmuskaat. Of gebruik 2 tl koekkruiden.
  • serveertipLekker met geschaafde spruiten met cranberry’s en pecannoten en aardappelwaaiers van roseval-aardappelen. Kijk voor de recepten elders op deze site.
  • Fazant in cider met salie, bacon en appel

    Instructievideo - 02:02 min.

Fazant in cider met salie, bacon en appel

Heerlijk, zo'n heerlijk stukje fazant gewikkeld in bacon. Geserveerd met een frisse appel-ciderjus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig