Bonen-venkelsalade

Bijzondere salade met venkel en drie soorten bonen.

115 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en peultjes. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de peultjes en na 6 min. de erwten toe. Giet af, doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

  2. Meng ondertussen de dijonnaise, azijn en het water in een kom tot een dressing. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkel in flinterdunne ringen. Meng de sperziebonen, peultjes, erwten en venkel met de dressing. Bestrooi voor het serveren met het maanzaad en het achtergehouden venkelgroen.

  • bereidingstipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de dressing en het maanzaad vlak voor het serveren toe.
  • combinatietipLekker bij zalm Wellington.
  • Venkel snijden en bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Bonen-venkelsalade

Bijzondere salade met venkel en drie soorten bonen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig