Kaiserschmarrn

Houd je van pannenkoeken? Probeer dan ook eens kaiserschmarrn. Deze Oostenrijkse pannenkoek 'scramble' je in stukjes tijdens het bakken. Serveer met poedersuiker en pruimen- of een fruitcompôte. Ook lekker met warme appelmoes.

360 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.

  2. Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel nu met de spatel de kwarten in kleinere stukjes. Bak nog 3 min. en keer regelmatig.

  3. Bestuif de kaiserschmarrn met de poedersuiker en serveer met de jam.

  • achtergrondinfoKaiserschmarren kun je grof vertalen naar 'de keizer's rommel'. Een schmarrn (er bestaan meerdere variaties) is dan ook een pannenkoek die aan een kant gebakken en aan het eind van het proces in stukjes gesneden wordt, waardoor eigenlijk dus een rommeltje ontstaat. Er zijn verschillende verhalen naar de oorsprong van kaiserschmarrn, maar de meest aangenomen versie is dat keizer Franz Josef I ze voor het eerst geserveerd -en speciaal voor hem- kreeg tijdens een jachtpartij en er meteen gek op was.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

Kaiserschmarrn

Houd je van pannenkoeken? Probeer dan ook eens kaiserschmarrn. Deze Oostenrijkse pannenkoek 'scramble' je in stukjes tijdens het bakken. Serveer met poedersuiker en pruimen- of een fruitcompôte. Ook lekker met warme appelmoes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig