Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes

Zo hoort tomaat te smaken. Lekker sappig, zoet en fris in deze pittige salsa.

135 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de cherrytomaten in kwarten en doe in een kom. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe bij de tomaat. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de tomaat en paprika. Schep de granaatappelpitjes erdoor.

  2. Pers de limoen uit en klop het sap samen met de olie en biologische appelstroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes munt van de takjes, snijd fijn en meng met de dressing door de salsa.

  • bereidingstipLaat de rode peper achterwege voor een minder pittige salsa.
  • combinatietipLekker bij gegrild rundvlees of over een pasta met geschaafde Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes

Zo hoort tomaat te smaken. Lekker sappig, zoet en fris in deze pittige salsa.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig