Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt
Eenvoudig en smaakvol, deze heldergroene salade. De granaatappelpitjes geven een heerlijk knapperig zoetje.
Aan de slag
Doe de erwten met het zout in een pan kokend water, laat ze een paar minuten pruttelen en giet ze af.
Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 min. staan tot de bulgur zacht is. Giet af.
Snijd ondertussen de blaadjes munt en peterselie grof.
Laat de erwten even in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden.
Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door. In deze fase is de bulgur in de koelkast minstens een dag houdbaar, en hetzelfde geldt voor de erwten, dus je kunt ze van tevoren klaarmaken.
Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur. Schep de salade in een kom, proef of hij voldoende op smaak is en strooi de granaatappelpitjes erover.
Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt
Eenvoudig en smaakvol, deze heldergroene salade. De granaatappelpitjes geven een heerlijk knapperig zoetje.
bijgerecht
null personen
235 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Doe de erwten met het zout in een pan kokend water, laat ze een paar minuten pruttelen en giet ze af.
Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 min. staan tot de bulgur zacht is. Giet af.
Snijd ondertussen de blaadjes munt en peterselie grof.
Laat de erwten even in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden.
Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door. In deze fase is de bulgur in de koelkast minstens een dag houdbaar, en hetzelfde geldt voor de erwten, dus je kunt ze van tevoren klaarmaken.
Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur. Schep de salade in een kom, proef of hij voldoende op smaak is en strooi de granaatappelpitjes erover.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g doperwten
½ tl zout
300 g bulgur
15 g verse munt
20 g verse platte peterselie
1½ el traditionele olijfolie
25 ml appelciderazijn
120 g verse granaatappelpitjes