Quinoasalade met mango
Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam.
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Rasp de gember en meng met de honing, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broccoliroosjes kleiner. Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli en sugarsnaps 5 min. Voeg na 4 min. de sojasaus toe.
Meng de quinoa en gewokte groenten met de mango en dressing. Snijd de waterkers grof en schep door de lauwwarme salade.
Quinoasalade met mango
Instructievideo - 01:54 min.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Quinoasalade met mango
Mango + rode quinoa + groene groenten: dat is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_107335_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Rasp de gember en meng met de honing, het citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broccoliroosjes kleiner. Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli en sugarsnaps 5 min. Voeg na 4 min. de sojasaus toe.
Meng de quinoa en gewokte groenten met de mango en dressing. Snijd de waterkers grof en schep door de lauwwarme salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g quinoa tricolore
1 eetrijpe mango
2 cm verse gember
1 el vloeibare honing
3 el citroensap
4 el rijstolie
400 g koelverse broccoliroosjes
200 g verse sugarsnaps
2 el Japanse sojasaus
75 g waterkers