Bananenijstaartje - 2 jaar (Opperdepop)
Met dit heerlijke ijstaartje van banaan en dadels is het elke dag feest!
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes, doe in een diepvrieszakje en leg minimaal 5 uur in de vriezer.
Doe de havermout, noten, 150 g dadels (per taartje) en kaneel in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan.
Snijd de rest van de dadels in stukjes. Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het mengsel de consistentie heeft van softijs.
Verdeel het ijs over de bodem van de springvorm en zet het minimaal 1.5 uur in de vriezer. Haal het ijs 20-30 min. voor serveren uit de vriezer. Verwijder de springvorm en verdeel het fruit over de ijstaart.
Bananenijstaartje - 2 jaar (Opperdepop)
Met dit heerlijke ijstaartje van banaan en dadels is het elke dag feest!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198437_612x450_JPG.jpg)
null porties
125 kcal
20 min. bereiden
390 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bananen in plakjes, doe in een diepvrieszakje en leg minimaal 5 uur in de vriezer.
Doe de havermout, noten, 150 g dadels (per taartje) en kaneel in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan.
Snijd de rest van de dadels in stukjes. Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het mengsel de consistentie heeft van softijs.
Verdeel het ijs over de bodem van de springvorm en zet het minimaal 1.5 uur in de vriezer. Haal het ijs 20-30 min. voor serveren uit de vriezer. Verwijder de springvorm en verdeel het fruit over de ijstaart.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 rijpe bananen
100 g volkoren havermout fijne vlokken
40 g ongebrande amandelen
180 g dadels zonder pit
1 tl gemalen kaneel
100 ml halfvolle melk
125 g verse fruitmix blauwe bessen en frambozen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
bakpapier