Kerrie-piccalilly

Altijd handig en lekker om op voorraad te hebben: pittige zelfgemaakte piccalilly.

300 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes ½ x ½ cm (brunoise). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ½ cm. Kook de groenten in water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kerriepoeder 30 sec. Schil en rasp de gember. Breng in een pan met dikke bodem de azijn met de gember, kerrie en suiker aan de kook. Meng de bloem met het water. Roer door de azijn en kook 1 min. op middelhoog vuur tot de saus gebonden is. Voeg de groenten toe en kook nog 1 min.

  3. Breng de piccalilly op smaak met peper en eventueel zout. Vul de pot met piccalilly. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang een kaartje met naam, maand en jaartal aan de pot.

  • bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Kerrie-piccalilly

Altijd handig en lekker om op voorraad te hebben: pittige zelfgemaakte piccalilly.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig