Meng in een ruime kom de bloem met het zout en bakpoeder. Doe de ontdooide spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol met de deegroller uit tot cirkels van 18 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
Rainbow bloemtortilla's
Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
- variatietipVoor roze tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml bietensap. Voor oranje tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml wortelsap. Je hoeft in beide gevallen het mengsel dan niet te pureren.
- combinatietipLekker met humussalade, plakjes tomaat, rucola en gegrilde kipfiletreepjes.
- algemeenJe kunt de tortilla's een halve dag van tevoren maken. Scheid de tortilla's van elkaar met bakpapier, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Gerelateerde recepten
Rainbow bloemtortilla's
Met groenten naar keuze maak je van deze tortilla een kleurrijk geheel.

bijgerecht
4 personen
670 kcal
1 uur bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Meng in een ruime kom de bloem met het zout en bakpoeder. Doe de ontdooide spinazie met het hete water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het spinaziemengsel en de olie toe aan de bloem en kneed tot een samenhangend en soepel deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
Verdeel het deeg in 15 bolletjes en rol met de deegroller uit tot cirkels van 18 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de tortilla's op laag vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.
variatietip:Voor roze tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml bietensap. Voor oranje tortilla's vervang je de spinazie door 100 ml wortelsap. Je hoeft in beide gevallen het mengsel dan niet te pureren.
combinatietip:Lekker met humussalade, plakjes tomaat, rucola en gegrilde kipfiletreepjes.
algemeen:Je kunt de tortilla's een halve dag van tevoren maken. Scheid de tortilla's van elkaar met bakpapier, dek af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g tarwebloem
1 tl zout
½ tl bakpoeder
70 g diepvries spinazie
150 ml water
120 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
staafmixer
deegroller