Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in stukjes van 1 cm.
Doe de helft van de ketjap, 1 el olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap toe. Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Doe de rest van de ketjap, de pindakaas en kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een egaal mengsel. Voeg de rode peper toe en pers de teen knoflook erboven. Breng verder op smaak met limoensap.
Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Leg de sateetjes op een schaal en schenk de satésaus erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Tempeh sate met rijst
Het marineren duurt even, maar dan heb je ook wat.
- combinatietipLekker met geroerbakte groenten en pandan- of basmatirijst.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Gerelateerde recepten
Tempeh sate met rijst
Het marineren duurt even, maar dan heb je ook wat.

bijgerecht
4 personen
565 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in stukjes van 1 cm.
Doe de helft van de ketjap, 1 el olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap toe. Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Doe de rest van de ketjap, de pindakaas en kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een egaal mengsel. Voeg de rode peper toe en pers de teen knoflook erboven. Breng verder op smaak met limoensap.
Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Leg de sateetjes op een schaal en schenk de satésaus erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.
combinatietip:Lekker met geroerbakte groenten en pandan- of basmatirijst.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g tempeh
10 el ketjap manis
5 el arachideolie
1 tl sambal oelek
1 limoen
1 rode peper
100 g pindakaas
200 ml kokosmelk
1 teen knoflook
3 el gebakken uitjes
Dit heb je nodig
satéprikkers