Tempeh sate met rijst

Het marineren duurt even, maar dan heb je ook wat.

565 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in stukjes van 1 cm.

  2. Doe de helft van de ketjap, 1 el olie en de sambal in een schaal. Pers de limoen uit en voeg 1 el sap toe. Meng de marinade door elkaar en schep om met de tempeh. Laat 1 uur marineren.

  3. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

  4. Doe de rest van de ketjap, de pindakaas en kokosmelk in een steelpan en verwarm al roerend tot een egaal mengsel. Voeg de rode peper toe en pers de teen knoflook erboven. Breng verder op smaak met limoensap.

  5. Rijg de tempeh aan de satéprikkers. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de tempehsateetjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

  6. Leg de sateetjes op een schaal en schenk de satésaus erover. Bestrooi met de gebakken uitjes.

  • combinatietipLekker met geroerbakte groenten en pandan- of basmatirijst.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Tempeh sate met rijst

Het marineren duurt even, maar dan heb je ook wat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig