Broodje worst met zuurkoolsalade

Worst en zuurkool: het blijft een succescombinatie.

750 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pistolets in het midden van de oven in ca. 10 min. af. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.

  2. Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en doe in een ruime kom. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

  3. Laat de bietjes uitlekken en meng met de appel en crème fraîche door de zuurkool. Breng op smaak met peper en eventueel zout

  4. Halveer de pistolets en schep een flinke lepel zuurkoolsalade op de onderkanten. Leg hierop twee worstjes en verdeel de helft van de tuinkers erover. Dek af met de bovenkanten van de pistolets. Garneer de rest van de salade met de walnoten en de rest van de tuinkers. Serveer apart erbij.

  • bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Broodje worst met zuurkoolsalade

Worst en zuurkool: het blijft een succescombinatie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig