Pasta bolognese
Een klassieke pasta in een biologisch jasje.
Aan de slag
Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.
Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pasta bolognese
Een klassieke pasta in een biologisch jasje.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_070457_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.
Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.
bereidingstip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)50 g coburgerham
2 el traditionele olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
4 stengels bleekselderij
200 g winterpeen
2 tenen knoflook
720 ml gezeefde tomaten
300 g spaghetti
12 blaadjes verse basilicum