Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonades. Snijd het vlees in stukken van 3 cm. Snijd de uien in grove stukken en halveer de tenen knoflook.
Meng de paprikapoeder, tijm, mosterd, barbecuesaus, peper en zout met de ui, knoflook en karbonade in de braadpan. Voeg de laurier, het water, de whiskey en azijn toe.
Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2-3 uur tot het mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de karbonade met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.
Pulled pork
Tijd voor pulled pork! Bereid het in 15 minuten met tijm, whiskey en barbecuesaus. Na een paar uur stoven hoef je alleen nog te genieten.
- achtergrondinfoPulled pork maak je oorspronkelijk met procureur, ofwel varkensnek zonder been. Albert Heijn heeft dit vlees niet standaard in het assortiment en daarom is dit recept ontwikkeld met schouderkarbonade als vervanger.
- variatietipAls je liever geen alcohol wilt gebruiken kun je de whiskey uit dit recept weglaten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pulled pork
Instructievideo - 03:08 min.
Gerelateerde recepten
Pulled pork
Tijd voor pulled pork! Bereid het in 15 minuten met tijm, whiskey en barbecuesaus. Na een paar uur stoven hoef je alleen nog te genieten.

hoofdgerecht
6 personen
365 kcal
15 min. bereiden
2 uur 30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonades. Snijd het vlees in stukken van 3 cm. Snijd de uien in grove stukken en halveer de tenen knoflook.
Meng de paprikapoeder, tijm, mosterd, barbecuesaus, peper en zout met de ui, knoflook en karbonade in de braadpan. Voeg de laurier, het water, de whiskey en azijn toe.
Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2-3 uur tot het mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de karbonade met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.
achtergrondinfo:Pulled pork maak je oorspronkelijk met procureur, ofwel varkensnek zonder been. Albert Heijn heeft dit vlees niet standaard in het assortiment en daarom is dit recept ontwikkeld met schouderkarbonade als vervanger.
variatietip:Als je liever geen alcohol wilt gebruiken kun je de whiskey uit dit recept weglaten.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 kg schouderkarbonade
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
½ el zoete gerookte-paprikapoeder
½ el gedroogde tijm
1 el grove mosterd
200 ml Sweet Baby Ray's original barbecue sauce
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl zout
2 laurierblaadjes
250 ml kraanwater
30 ml whisky
50 ml AH Biologisch appelciderazijn
Dit heb je nodig
hoge braadpan met deksel: Ø 22 cm