Ovenaardappelen met kurkuma en romesco

Crunchy aardappelen met een heerlijke Spaanse dip.

440 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

zeer pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de aardappelen, dep ze droog met een schone theedoek en snijd ze (ongeschild) in kwarten en grotere exemplaren in achten. Schep om met de olijfolie, de kurkuma en eventueel zout in een grote kom. Leg de parten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en crunchy.

  2. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verdeel de snee brood in stukjes. Snijd de knoflook in plakjes en de tomaten in kwarten.

  3. Doe de paprika, rode peper, knoflook, tomaten, garneeramandelen, rodewijnazijn, broodstukjes, peterselie en de rest van de olijfolie in de keukenmachine. Pureer alles tot een grove saus en breng eventueel op smaak met zout. Serveer de saus bij de aardappelparten.

  • algemeenIn plaats van de keukenmachine kun je ook een staafmixer gebruiken.
  • variatietipNiet zo’n liefhebber van rode peper? Gebruik dan een snuf paprikapoeder in plaats van verse rode peper.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Ovenaardappelen met kurkuma en romesco

Crunchy aardappelen met een heerlijke Spaanse dip.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig