Snijd de komkommer en radijs in dunne plakjes en de ui in flinterdunne halve ringetjes. Doe in een schaaltje en voeg de azijn toe. Laat minstens 10 min. staan.
Rooster ondertussen het brood. Meng de mayonaise en mosterd, besmeer de toast ermee en verdeel de rucola erover. Verwijder het vel van de haring en verdeel over de toast.
Laat de radijs en komkommer uitlekken en garneer de toast ermee. Serveer de rest erbij.
Toast met gerookte haring en radijs
Weer eens wat anders dan een haring met uitjes.
- variatietipJe kunt de snackradijs ook vervangen door een bosje gewone radijs. In plaats van wasabirucola kun je ook gewone rucola gebruiken.
Gerelateerde recepten
Toast met gerookte haring en radijs
Weer eens wat anders dan een haring met uitjes.

4 personen
535 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer en radijs in dunne plakjes en de ui in flinterdunne halve ringetjes. Doe in een schaaltje en voeg de azijn toe. Laat minstens 10 min. staan.
Rooster ondertussen het brood. Meng de mayonaise en mosterd, besmeer de toast ermee en verdeel de rucola erover. Verwijder het vel van de haring en verdeel over de toast.
Laat de radijs en komkommer uitlekken en garneer de toast ermee. Serveer de rest erbij.
variatietip:Je kunt de snackradijs ook vervangen door een bosje gewone radijs. In plaats van wasabirucola kun je ook gewone rucola gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g snoepkomkommers
240 g snackradijs
2 kleine rode uien
90 ml appelciderazijn
8 sneetjes meergranenzonnepit brood
4 el mayonaise
2 tl grove mosterd
80 g wasabirucola
300 g gerookte haringfilet