Broccoli met gember en sambal

Broccoli saai? Deze niet!

65 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Doe samen met de sojasaus en sambal in een steelpan. Verwarm 2 min.

  • variatietipJe kunt de broccoli ook vervangen door bloemkool.
  • combinatietipMaak het gerecht extra lekker door op het laatst een fijngesnipperd sjalotje toe te voegen.
  • combinatietipMet noedels en gebakken vis komt deze broccolischotel goed tot z’n recht.
  • combinatietipVoor een extra bite strooi je een handje gezouten pinda’s over het gerecht
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Gerelateerde recepten

Broccoli met gember en sambal

Broccoli saai? Deze niet!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig