Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Doe samen met de sojasaus en sambal in een steelpan. Verwarm 2 min.
Broccoli met gember en sambal
Broccoli saai? Deze niet!
- variatietipJe kunt de broccoli ook vervangen door bloemkool.
- combinatietipMaak het gerecht extra lekker door op het laatst een fijngesnipperd sjalotje toe te voegen.
- combinatietipMet noedels en gebakken vis komt deze broccolischotel goed tot z’n recht.
- combinatietipVoor een extra bite strooi je een handje gezouten pinda’s over het gerecht
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Broccoli met gember en sambal
Broccoli saai? Deze niet!

bijgerecht
4 personen
65 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Doe alles in een metalen zeef of vergiet en hang die in een pan met een laagje kokend water. Doe de deksel erop en stoom de broccoli in 7 min. beetgaar. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Doe samen met de sojasaus en sambal in een steelpan. Verwarm 2 min.
variatietip:Je kunt de broccoli ook vervangen door bloemkool.
combinatietip:Maak het gerecht extra lekker door op het laatst een fijngesnipperd sjalotje toe te voegen.
combinatietip:Met noedels en gebakken vis komt deze broccolischotel goed tot z’n recht.
combinatietip:Voor een extra bite strooi je een handje gezouten pinda’s over het gerecht
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g broccoli
3 cm verse gember
4 el Japanse sojasaus
1 el sambal badjak