Kaasplank met 5 spice-perenjam
Kaas op de plank met een extra bijzondere jam.
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe de peer in een steelpan met het water. Pers de citroen uit.
Voeg het sap samen met de geleisuiker en voeg de 5 spices toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Laat de jam in 2 uur afkoelen. Leg de kazen op een plank. Serveer de perenjam erbij.
Kaasplank met 5 spice-perenjam
Instructievideo - 01:26 min.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Kaasplank met 5 spice-perenjam
Kaas op de plank met een extra bijzondere jam.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075181_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe de peer in een steelpan met het water. Pers de citroen uit.
Voeg het sap samen met de geleisuiker en voeg de 5 spices toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Laat de jam in 2 uur afkoelen. Leg de kazen op een plank. Serveer de perenjam erbij.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 Conference peren
100 ml kraanwater
1 citroen
150 g geleisuiker
2 tl vijfkruidenpoeder
150 g emmentaler
150 g Morbier kazen
150 g Twijfelaar 50+ kaas
150 g boerenbrie
1 Vacherin Mont d'Or kaas