Gehaktpie met erwten, paprika en witte bonen

Deze prachtige pie is rijkgevuld, hartverwarmend op gure herfstdagen en ook nog eens voordelig.

890 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 50 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in stukken. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo, het gehakt, de oregano, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes.

  2. Rol 5 plakjes hartige taartdeeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Bekleed de bodem en rand van een ingevette ovenschaal ermee. Meng de paprika met het gehaktmengsel, de bonen in tomatensaus en de ontdooide erwten. Verdeel over de bodem van de ovenschaal.

  3. Rol 4 plakjes deeg uit tot een ronde lap van Ø 25 cm. Leg over de bovenkant van de ovenschaal, zodat de vulling is afgedekt. Druk de randen aan. Snijd in het midden van het deeg 3 inkepingen in de vorm van blaadjes, zodat de stoom kan ontsnappen. Rol het laatste plakje deeg uit en snijd er blaadjes van. Plak op het deegdeksel. Klopt het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de pie in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

  • bereidingstipDe streepjes in de rand van het deeg-deksel? Je maakt ze met de zijkant van een vork.

Gehaktpie met erwten, paprika en witte bonen

Deze prachtige pie is rijkgevuld, hartverwarmend op gure herfstdagen en ook nog eens voordelig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig