Regenboogwortels met aardappel en speklapjes uit de oven

Geen pannen nodig voor dit kleurrijke gerecht: de oven doet het werk.

795 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Was ondertussen de aardappelen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de knoflook in plakjes.

  2. Leg de aardappelen, uien en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olijfolie en het venkelzaad. Leg de speklapjes er aan de zijkant bij en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.

  3. Snijd ondertussen de wortels in 3 gelijke stukken. Neem na ca. 10 min. de bakplaat uit de oven, voeg de wortel toe en schep om. Keer de speklapjes om. Rooster alles samen nog ca. 15 min. Neem de bakplaat uit de oven. Knip de tuinkers en strooi over de groenten.

  • algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
  • algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: La Tulipe de la Garde Merlot.

Regenboogwortels met aardappel en speklapjes uit de oven

Geen pannen nodig voor dit kleurrijke gerecht: de oven doet het werk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig