Oreo-taart

Oreo cheesecake = een droom die uitkomt! Maak goede sier met deze no-bake cheesecake uit de koelkast. We like!

580 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 3 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de oreo’s fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Schep de helft van het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag en zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Roer ondertussen met een garde de roomkaas en mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract tot een egaal mengsel.

  3. Doe 60 ml slagroom (per taart) in een steelpan en verwarm op laag vuur. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng met de slagroom, tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen.

  4. Klop ondertussen de rest van de slagroom met een (hand)mixer stijf. Voeg het gelatinemengsel toe aan de roomkaas en meng goed. Spatel de slagroom er voorzichtig doorheen. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Zet de taart zo 2 uur afgedekt weer in de koelkast.

  5. Verdeel de rest van het oreomengsel over de roomkaas en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake nog minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.

Oreo-taart

Oreo cheesecake = een droom die uitkomt! Maak goede sier met deze no-bake cheesecake uit de koelkast. We like!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig