Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de oreo’s fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Schep de helft van het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag en zet tot gebruik in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Roer ondertussen met een garde de roomkaas en mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract tot een egaal mengsel.
Doe 60 ml slagroom (per taart) in een steelpan en verwarm op laag vuur. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng met de slagroom, tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de rest van de slagroom met een (hand)mixer stijf. Voeg het gelatinemengsel toe aan de roomkaas en meng goed. Spatel de slagroom er voorzichtig doorheen. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Zet de taart zo 2 uur afgedekt weer in de koelkast.
Verdeel de rest van het oreomengsel over de roomkaas en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake nog minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
Oreo-taart
Oreo cheesecake = een droom die uitkomt! Maak goede sier met deze no-bake cheesecake uit de koelkast. We like!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Oreo-taart
Oreo cheesecake = een droom die uitkomt! Maak goede sier met deze no-bake cheesecake uit de koelkast. We like!

10 personen
580 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Maal de oreo’s fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Schep de helft van het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag en zet tot gebruik in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Roer ondertussen met een garde de roomkaas en mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract tot een egaal mengsel.
Doe 60 ml slagroom (per taart) in een steelpan en verwarm op laag vuur. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng met de slagroom, tot de gelatine volledig is opgelost. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de rest van de slagroom met een (hand)mixer stijf. Voeg het gelatinemengsel toe aan de roomkaas en meng goed. Spatel de slagroom er voorzichtig doorheen. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Zet de taart zo 2 uur afgedekt weer in de koelkast.
Verdeel de rest van het oreomengsel over de roomkaas en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake nog minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
462 g Oreo's
120 g ongezouten roomboter
2 blaadjes gelatine
250 g verse roomkaas
250 g mascarpone
60 g poedersuiker
1 tl vanille-extract
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
springvorm (ø 20 cm )
bakpapier
keukenmachine