Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 10 min. gaar. Maak de spruiten schoon en kook ze in een andere pan in 6 min. beetgaar. Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Hak de walnoten grof.
Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper. Serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.
Bieflapjes met spruiten en zoete-aardappelpuree
Ga op de gezondere toer met deze puree van zoete aardappel.
- dieettipMosterd staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Gerelateerde recepten
Bieflapjes met spruiten en zoete-aardappelpuree
Ga op de gezondere toer met deze puree van zoete aardappel.

hoofdgerecht
2 personen
525 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 10 min. gaar. Maak de spruiten schoon en kook ze in een andere pan in 6 min. beetgaar. Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Hak de walnoten grof.
Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper. Serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.
dieettip:Mosterd staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
500 g zoete aardappelen
250 g kleine spruiten
150 g bieflappen
2 el traditionele olijfolie
1 el ongebrande walnoten
½ el grove Zaanse mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper