Breng een pan water aan de kook. Kook de eieren 8 min. Snijd ondertussen de peterselie grof. Doe met de dragon en olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot kruidenolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pistachenoten fijn. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dip de eieren eerst in de kruidenolie en vervolgens in de noten.
Gekookt ei met kruidendipje
Bijzondere snack: iedereen dipt zijn eigen eitje.
- bewaartipBewaar de gekookte eieren ongepeld maximaal 2 dagen in de koelkast. De kruidenolie bewaar je afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast, de noten maximaal 2 dagen buiten de koelkast.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Gerelateerde recepten
Gekookt ei met kruidendipje
Bijzondere snack: iedereen dipt zijn eigen eitje.

4 porties
210 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Kook de eieren 8 min. Snijd ondertussen de peterselie grof. Doe met de dragon en olie in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot kruidenolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pistachenoten fijn. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Dip de eieren eerst in de kruidenolie en vervolgens in de noten.
bewaartip:Bewaar de gekookte eieren ongepeld maximaal 2 dagen in de koelkast. De kruidenolie bewaar je afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast, de noten maximaal 2 dagen buiten de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
4 middelgrote eieren
10 g peterselie
1 tl gedroogde dragon
4 el traditionele olijfolie
30 g ongezouten pistachenoten
Dit heb je nodig
staafmixer