Gezonde spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese doet het áltijd. Hij is lekker, makkelijk en snel (met 20 minuten op tafel). Kortom, het perfecte basisrecept. Tip: maak een dubbele portie saus en vries in voor later.

650 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in de pan en bak de groenten, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de tartaar toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak 5 min.

  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de tomatenblokjes toe aan de tartaar en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Verdeel de saus over de borden en bestrooi met de kaas.

  • dieettipHet groentebouillontablet minder zout staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
  • serveertipLekker met blaadjes vers basilicum
  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid van de saus en vries de helft in (laat eerst even afkoelen). Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

Gezonde spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese doet het áltijd. Hij is lekker, makkelijk en snel (met 20 minuten op tafel). Kortom, het perfecte basisrecept. Tip: maak een dubbele portie saus en vries in voor later.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig