Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de aubergines, halveer in de lengte en snijd de helften nogmaals door in de lengte. Snijd de repen in stukken van ½ cm breed. Was de courgette en halveer in de lengte. Snijd in plakken van 1 cm breed.
Verdeel de aubergine en courgette samen met de aardappelschijfjes, de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Was ondertussen de tomaten en snijd in kwarten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd elke kipdijfilet in 3 stukken.
Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven. Schep de tomaten, knoflook, kip, Italiaanse kruiden, flakes en de rest van de olie door de aardappelschijfjes, aubergine en courgette. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Schep na 8 min. nogmaals om.
Neem de bakplaat uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel de rucola erover en serveer direct.
Geroosterde Italiaanse kip met groenten van de bakplaat
Een hartverwarmend gerecht waarbij de oven het werk doet.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Fontanafredda Briccotondo Barbera.
Gerelateerde recepten
Geroosterde Italiaanse kip met groenten van de bakplaat
Een hartverwarmend gerecht waarbij de oven het werk doet.

hoofdgerecht
4 personen
614 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de aubergines, halveer in de lengte en snijd de helften nogmaals door in de lengte. Snijd de repen in stukken van ½ cm breed. Was de courgette en halveer in de lengte. Snijd in plakken van 1 cm breed.
Verdeel de aubergine en courgette samen met de aardappelschijfjes, de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Was ondertussen de tomaten en snijd in kwarten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd elke kipdijfilet in 3 stukken.
Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven. Schep de tomaten, knoflook, kip, Italiaanse kruiden, flakes en de rest van de olie door de aardappelschijfjes, aubergine en courgette. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Schep na 8 min. nogmaals om.
Neem de bakplaat uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel de rucola erover en serveer direct.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Fontanafredda Briccotondo Barbera.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
1 courgette
900 g koelverse aardappelschijfjes
4 el (olijf)olie
5 trostomaten
2 tenen knoflook
400 g scharrel kipdijfilets
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
90 g Parmigiano Reggiano-flakes
40 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier