Zweedse gehaktballetjes met room

Hier krijg je de kinderen héél snel mee aan tafel!

640 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schenk de melk in een diep bord. Snijd de korsten van de sneetjes brood en leg de sneetjes in de melk. Snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn. Doe de sjalot, de peterselie, de piment, het ei, gehakt, peper en eventueel zout in een kom.

  2. Knijp het brood uit en voeg toe. Kneed het mengsel goed door. Vorm van het mengsel, met vochtige handen, 6 balletjes per persoon ter grootte van een walnoot.

  3. Verhit de boter in een hapjespan of grote koekenpan en bak de balletjes in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

  4. Bak de rest van de sjalot 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en laat in 3 min. gaar worden. Voeg de bouillon en slagroom toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Leg de balletjes in de saus en verwarm 3 min. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de cranberrycompote.

  • combinatietipLekker met aardappelpuree en komkommersalade.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Zweedse gehaktballetjes met room

Hier krijg je de kinderen héél snel mee aan tafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig