Dukkah van Nadia en Merijn

Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.

75 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 8 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Spreid de amandelen, het sesamzaad, korianderzaad, komijnzaad, anijszaad, venkelzaad en de gedroogde oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ca. 8 min. in de oven, tot de noten en specerijen gaan geuren. Schep tussendoor even om.

  3. Stamp de geroosterde ingrediënten grof in de vijzel. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Roer op het laatst het sesamzaad en 1 el sinaasappelrasp door de dukkah.

  • combinatietipLekker met koshari. Kijk voor het recept elders op deze site.
  • bewaartipBewaar de dukkah maximaal 3 maanden in een afgesloten pot.
  • Nadia en Merijn - koshari met dukkah

    Instructievideo - 07:00 min.

Dukkah van Nadia en Merijn

Dit Midden-Oosterse noten-specerijnenmengsel is een echte alleskunner: doop er bijvoorbeeld je brood in, of strooi het over je salade of soep.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig