Komkommersalade met gebakken chorizo
bewaar
bewaar

Komkommersalade met gebakken chorizo

De frisheid van de komkommer en bite van de chorizo zijn een topcombinatie!

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo in 6 min. bruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd ondertussen de ui in zo dun mogelijke halve ringen en doe in schaal. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Pers de vrucht uit en voeg het sap samen met de rietsuiker toe aan de ui. Schep om.

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in schuine plakjes. Voeg toe aan de ui en schep om. Verdeel de plakjes chorizo erover en serveer.

variatietipHoud je van extra pittig? Voeg enkele ringetjes jalapeñopeper toe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Komkommersalade met gebakken chorizo

De frisheid van de komkommer en bite van de chorizo zijn een topcombinatie!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig