Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges. Halveer de rivolo cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn. Meng de asperges met de tomaat, knoflook, de olie, peper en eventueel zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven. Snijd de blaadjes van de takjes basilicum fijn en strooi erover.
Gegrilde groene asperges met tomaat
Deze groene asperges uit de oven zijn een knapperig bijgerecht dat je werkelijk íédereen kunt voorzetten, ook veganisten.
- combinatietipLekker met geroosterde pijnboompitten.
Gerelateerde recepten
Gegrilde groene asperges met tomaat
Deze groene asperges uit de oven zijn een knapperig bijgerecht dat je werkelijk íédereen kunt voorzetten, ook veganisten.

bijgerecht
4 personen
115 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges. Halveer de rivolo cherrytomaten. Snijd de knoflook fijn. Meng de asperges met de tomaat, knoflook, de olie, peper en eventueel zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven. Snijd de blaadjes van de takjes basilicum fijn en strooi erover.
combinatietip:Lekker met geroosterde pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g verse groene asperges
400 g rivolo-cherrytomaten
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
3 takjes verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier