Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels met een dunschiller. Verwijder het loof grotendeels, maar laat 2 cm zitten. Halveer eventueel de dikkere exemplaren in de lengte. Kneus de ongepelde tenen knoflook met de snijkant van een mes.
Doe de wortels met de knoflook in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in 4 dikke plakken (de kontjes worden niet gebruikt).
Spoel de forellen schoon en dep droog met keukenpapier. Dep ook de buikholten droog. Verdeel de plakjes citroen en dragon over de holten.
Neem na 10 min. de wortels uit de oven en schep om. Leg de forel erbij, besprenkel met de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout en zet terug in de oven.
Voeg de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg de boter en het citroenrasp toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de forel en wortels uit de oven. Fileer de vis en verwijder het vel. Scheur de filet in stukjes en verdeel over de stamppot. Garneer met de plakjes citroen. Serveer met de wortels.
Forel uit de oven met andijviestamppot
Visliefhebbers opgelet: deze vis uit de oven is heerlijk, en kost nog geen 3 euro per persoon!
- algemeenHoud je van knoflook? Knijp de gepofte knoflook uit het velletje, prak fijn en voeg toe aan de stamppot.
Forel fileren
Instructievideo - 01:03 min.
Gerelateerde recepten
Forel uit de oven met andijviestamppot
Visliefhebbers opgelet: deze vis uit de oven is heerlijk, en kost nog geen 3 euro per persoon!

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels met een dunschiller. Verwijder het loof grotendeels, maar laat 2 cm zitten. Halveer eventueel de dikkere exemplaren in de lengte. Kneus de ongepelde tenen knoflook met de snijkant van een mes.
Doe de wortels met de knoflook in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in 4 dikke plakken (de kontjes worden niet gebruikt).
Spoel de forellen schoon en dep droog met keukenpapier. Dep ook de buikholten droog. Verdeel de plakjes citroen en dragon over de holten.
Neem na 10 min. de wortels uit de oven en schep om. Leg de forel erbij, besprenkel met de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout en zet terug in de oven.
Voeg de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg de boter en het citroenrasp toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de forel en wortels uit de oven. Fileer de vis en verwijder het vel. Scheur de filet in stukjes en verdeel over de stamppot. Garneer met de plakjes citroen. Serveer met de wortels.
algemeen:Houd je van knoflook? Knijp de gepofte knoflook uit het velletje, prak fijn en voeg toe aan de stamppot.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 verse bospeen
4 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 kg kruimige aardappel
1 citroen
395 g verse forel
2 tl gedroogde dragon
500 g gesneden andijvie
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
dunschiller
ovenschaal (20 x 30 cm)
pureestamper