Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Broccoli-ansjovisschotel
Groen bijgerecht met precies genoeg pit.
- combinatietipLekker met gegrilde kipfilethaasjes en gevulde pasta (bijv. medaglioni basilicum & pijnboompitten, schaal 250 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Broccoli-ansjovisschotel
Groen bijgerecht met precies genoeg pit.

bijgerecht
4 personen
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
combinatietip:Lekker met gegrilde kipfilethaasjes en gevulde pasta (bijv. medaglioni basilicum & pijnboompitten, schaal 250 g, koelvers). Het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g broccoli
25 g John West Anjovis in olijfolie
300 g gesneden uien
2 tenen knoflook