Broccoli-ansjovisschotel
Groen bijgerecht met precies genoeg pit.
Aan de slag
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Broccoli-ansjovisschotel
Groen bijgerecht met precies genoeg pit.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_079565_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
95 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook 4 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjes pan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 min. op middel hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-uimengsel en bak 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)500 g broccoli
25 g John West Anjovis in olijfolie
300 g gesneden uien
2 tenen knoflook