Snijd de Chinese kool in de lengte in 8 stukken en doe in een ruime kom. Breng het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Doe de knoflook, de gember, de azijn en de vissaus in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de suiker, paprikapoeder, srirachasaus en het sesamzaad toe en meng tot een (dikke) marinade. Meng door de kool tot alle kool bedekt is. Schep de kimchi in een afsluitbare pot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
Snelle kimchi
Uit de Koreaanse keuken: ingemaakte kool met specerijen.
- bewaartipJe kunt de kimchi 1 week in de koelkast bewaren.
Gerelateerde recepten
Snelle kimchi
Uit de Koreaanse keuken: ingemaakte kool met specerijen.

bijgerecht
10 personen
40 kcal
30 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de Chinese kool in de lengte in 8 stukken en doe in een ruime kom. Breng het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Doe de knoflook, de gember, de azijn en de vissaus in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de suiker, paprikapoeder, srirachasaus en het sesamzaad toe en meng tot een (dikke) marinade. Meng door de kool tot alle kool bedekt is. Schep de kimchi in een afsluitbare pot en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
bewaartip:Je kunt de kimchi 1 week in de koelkast bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
1 Chinese kool
1¼ l water
100 g zout
5 tenen knoflook
5 cm verse gember
50 ml appelciderazijn
3 el vissaus
2 el kristalsuiker
2 el paprikapoeder
2 el sriracha sauce
2 el sesamzaad
Dit heb je nodig
staafmixer met beker
afsluitbare glazen pot