Bloemkool-macadamiaburgers

Wie houdt er niet van een goede burger? Deze burgers maak je van bloemkool en noten en je serveert ze op een knapperig broodje. Genieten!

675 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe samen met de macadamia’s in de keukenmachine en maal bijna fijn.

  2. Verkruimel de witte kaas en meng met het bloemkoolmengsel, de zhug, bloem en het ei in een grote kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.

  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers nog 5 min. voor een mooie goudbruine kleur. Keer halverwege voorzichtig.

  4. Haal ondertussen de blaadjes van de sla los. Snijd de broodjes open, besmeer de onderste helften elk met 1 el roomkaas en verdeel de sla erover. Leg er een burger op en serveer de rest van de roomkaas er in een bakje bij.

  • algemeenHeb je geen keukenmachine? Snijd de roosjes dan zo fijn mogelijk.
  • serveertipLekker met een tomatensalade met bosui en komkommer.

Bloemkool-macadamiaburgers

Wie houdt er niet van een goede burger? Deze burgers maak je van bloemkool en noten en je serveert ze op een knapperig broodje. Genieten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig