Meng de gembersiroop, sojasaus, sesamolie, ketchup en sriracha tot een marinade.
Pittige gember-sojamarinade
Krijg je bezoek dat van pittig houdt? Marineer je stukjes zalm in deze smaakmaker, succes verzekerd!
- bereidingstipIn plaats van de srirachasaus kun je ook een halve eetlepel harissa (pittige kruidenpasta) gebruiken.
- combinatietipSnijd 600 g zalmfilet in 4 stukken. Meng de marinade erdoor. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril ca. 4 min. op het minst warme deel van de barbecue. Keer halverwege.
- combinatietipLekker bij varkensvlees, kip en vis.
Gerelateerde recepten
Pittige gember-sojamarinade
Krijg je bezoek dat van pittig houdt? Marineer je stukjes zalm in deze smaakmaker, succes verzekerd!

bijgerecht
4 personen
95 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Meng de gembersiroop, sojasaus, sesamolie, ketchup en sriracha tot een marinade.
bereidingstip:In plaats van de srirachasaus kun je ook een halve eetlepel harissa (pittige kruidenpasta) gebruiken.
combinatietip:Snijd 600 g zalmfilet in 4 stukken. Meng de marinade erdoor. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril ca. 4 min. op het minst warme deel van de barbecue. Keer halverwege.
combinatietip:Lekker bij varkensvlees, kip en vis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el gembersiroop
2 el sojasaus
2 el sesamolie
2 el ketchup
½ el sriracha sauce