Snijd de salade-ui in ringetjes, houd de donkergroene apart. Doe de couscous in een schaal met de witte en lichtgroene uiringetjes en het zout en schenk er 250 ml kokend water over. Roer een keer door en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
Snijd de koriander en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht erboven uit. Roer de couscous los met een vork. Voeg de witte kaasblokjes met de helft van de olie uit het potje toe aan de couscous.
Doe de kruiden en komkommer erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de donkergroene uiringetjes. Hak de amandelen grof en strooi erover.
Couscous met groene kruiden en witte kaas
Altijd goed op een zomerse dag: couscoussalade. Bijvoorbeeld met munt, koriander, peterselie en witte-kaasblokjes.
- variatietipGeen fan van koriander? Je kunt ook dille gebruiken.
- combinatietipMaak er een compleet hoofdgerecht van met gebakken falafelballetjes (schaal 234 g, Tivall).
Gerelateerde recepten
Couscous met groene kruiden en witte kaas
Altijd goed op een zomerse dag: couscoussalade. Bijvoorbeeld met munt, koriander, peterselie en witte-kaasblokjes.

bijgerecht
4 personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de salade-ui in ringetjes, houd de donkergroene apart. Doe de couscous in een schaal met de witte en lichtgroene uiringetjes en het zout en schenk er 250 ml kokend water over. Roer een keer door en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn.
Snijd de koriander en peterselie fijn. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht erboven uit. Roer de couscous los met een vork. Voeg de witte kaasblokjes met de helft van de olie uit het potje toe aan de couscous.
Doe de kruiden en komkommer erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de donkergroene uiringetjes. Hak de amandelen grof en strooi erover.
variatietip:Geen fan van koriander? Je kunt ook dille gebruiken.
combinatietip:Maak er een compleet hoofdgerecht van met gebakken falafelballetjes (schaal 234 g, Tivall).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 salade-uitjes
250 g couscous
1 tl zout
250 ml kokend water
15 g verse munt
15 g verse koriander
20 g verse platte peterselie
1 komkommer
1 limoen
300 g witte kaasblokjes in kruidenolie
100 g gerookte amandelen