Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf. Schep het mengsel in een diepvriesbak van 1 liter. Doe de deksel er op en laat in 8 uur bevriezen.
Koffie-ijs zonder ijsmachine
Zonder ijsmachine toch romig ijs met een fluwelen structuur? Je moet het maken om het te geloven...
- bewaartipHet ijs blijft in de vriezer 1 maand goed.
- variatietipIn plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of natuurlijk iets zonder alcohol zoals karamelsiroop.
Gerelateerde recepten
Koffie-ijs zonder ijsmachine
Zonder ijsmachine toch romig ijs met een fluwelen structuur? Je moet het maken om het te geloven...

nagerecht
10 personen
215 kcal
5 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. stijf. Schep het mengsel in een diepvriesbak van 1 liter. Doe de deksel er op en laat in 8 uur bevriezen.
bewaartip:Het ijs blijft in de vriezer 1 maand goed.
variatietip:In plaats van koffielikeur kun je ook amaretto, frangelico of een andere likeur gebruiken die je lekker vindt. Of natuurlijk iets zonder alcohol zoals karamelsiroop.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
375 ml verse slagroom
250 ml gecondenseerde volle melk
4 espressosticks
2 el koffielikeur
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter