Gebakken zalm met frisse venkelsalade

Een echte zomerse verrassing met frisse komkommer en lichtzoete venkel.

830 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Doe ze in een pan met water en eventueel wat zout en breng aan de kook. Kook afgedekt in 8 min. op middelhoog vuur gaar.

  2. Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de venkel. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Was en snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Meng de venkel met de salade-ui, komkommer en wortel. Besprenkel met de dressing en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil met de fijne rasp of zesteur. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg de boter, het citroenrasp en peper naar smaak toe en schep voorzichtig om. Houd de aardappelen warm in de afgedekte pan.

  4. Snijd de dille fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalm erin met de huid naar beneden en bestrooi met peper, zout en de helft van de dille. Bak de zalm met de deksel op de pan in 5 min. op middelhoog vuur net gaar.

  5. Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de aardappelen, salade en zalm over de borden, bestrooi de zalm met de rest van de dille en leg de citroen erop.

  • bereidingstipDe zalm is ook lekker op de barbecue. Verpak de zalm in aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de barbecue en gril de zalm in ca. 15 min. gaar.
  • algemeen*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je komkommer-dilledressing (Calvé) gebruiken
  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Venkel snijden en bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Gebakken zalm met frisse venkelsalade

Een echte zomerse verrassing met frisse komkommer en lichtzoete venkel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig