Hollandse andijviestamp met worst en gesmoorde wortel

Doordat de worteltjes gesmoord worden met curry madras, zitten ze barstensvol smaak.

630 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 20 min. gaar.

  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes op hoog vuur in 5 min. rondom aan. Zet het vuur laag, voeg de ui en tijm toe en bak de worstjes en ui in 10 min. gaar. Keer regelmatig.

  3. Verhit ondertussen de boter in de hapjespan en voeg de worteltjes, curry madras en het water toe. Laat met de deksel half op de pan op laag vuur 15 min. smoren. Roer regelmatig.

  4. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree en meng de andijvie, melk en het kookvocht erdoor. Verdeel de andijviestamp en worstjes over de borden en schep de worteltjes erbij.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Hollandse andijviestamp met worst en gesmoorde wortel

Doordat de worteltjes gesmoord worden met curry madras, zitten ze barstensvol smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig