Sandwich met curryworst en zuurkool

280 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 5 min. oventijd

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de tomaten, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Bestrooi met peper en eventueel zout. Duw de tomaten met de achterkant van een lepel plat en laat met de deksel op de pan op laag vuur ca. 15 min. stoven.

  2. Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

  3. Spoel ondertussen de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de broodjes aan de bovenkant diagonaal in. Schep in elk broodje wat zuurkool, leg er een worst op en schep er een eetlepel saus op. Serveer de rest van de saus erbij.

  • variatietipIn plaats van Thüringer art braadworst kun je ook de AH Gekruide runderchipolata’s (schaal 8 stuks) gebruiken.

Sandwich met curryworst en zuurkool

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig