Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de flageolets in een vergiet en spoel onder koud stromend water af. Verkruimel de bouillontablet.
Verhit 2/3 van de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de knoflook, bouillontablet en dragon 3 min. Voeg de roerbakmix toe en verwarm 4 min. Meng de flageolets erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet ondertussen de rand van de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Het deeg mag over de rand van de ovenschaal vallen. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de schotel in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Mediterrane ovenschotel met bladerdeegdakje
Het dakje van bladerdeeg houdt alle smaken binnen.
- bereidingstipDit gerecht kun je een dag van tevoren maken. Bereid de vulling, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Ga de volgende dag verder vanaf het invetten van de ovenschaal.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Mediterrane ovenschotel met bladerdeegdakje
Het dakje van bladerdeeg houdt alle smaken binnen.

hoofdgerecht
4 personen
715 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de flageolets in een vergiet en spoel onder koud stromend water af. Verkruimel de bouillontablet.
Verhit 2/3 van de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de knoflook, bouillontablet en dragon 3 min. Voeg de roerbakmix toe en verwarm 4 min. Meng de flageolets erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet ondertussen de rand van de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Het deeg mag over de rand van de ovenschaal vallen. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de schotel in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:Dit gerecht kun je een dag van tevoren maken. Bereid de vulling, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Ga de volgende dag verder vanaf het invetten van de ovenschaal.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
850 g flageolets
1 kippenbouillontablet
3 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
4 tl gedroogde dragon
800 g Italiaanse roerbakgroente champignons
270 g rollen vers bladerdeeg
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)